Armhaar harsen

Armhaar laten harsen?

Vanuit onze natuurlijke evolutie, hebben we als mens beharing. Dit is om ons te beschermen tegen het alles wat de aarde ons toe kan “schieten”, wat in vroegere dagen schadelijk kon zijn voor ons lichaam. UV licht en zonlicht zijn nog steeds behoorlijk schadelijk voor ons, maar we hebben in modernere tijden alternatieve bescherming gevonden voor deze schadelijke stoffen. Denk hierbij aan zonnebrand en diverse crèmes die ons leven makkelijker maken. 

Dit wil ook zeggen dat we de beharing niet meer zo nodig hebben als vroeger en zijn het liever kwijt als rijk. Tegenwoordig is het zelfs zo standaard dat we ons haar eraf halen op bepaalde plekken dat het in sommige landen zelfs een schoonheidsideaal is geworden. 

Het verwijderen van arm haar, of eigenlijk elk haar op een lichaam, kan op twee manieren gebeuren, welteverstaan scheren en waxen. Ik licht hieronder beide uit en geef een hele duidelijke reden waarom harsen eigenlijk de beste optie is, omdat er op langere termijn meer voordelen zitten aan het harsen dan aan het scheren…

Full Grooming

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Regular Examination

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Styling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Scheren

Als we spreken over het verwijderen van arm haar, zijn er twee mogelijkheden waar we over spreken. Arm haar afscheren is makkelijk zelf te doen met een scheermes of ladyshave, echter wordt de haargroei bij de huidlaag afgesneden en laat men de haarzakjes zitten. Dit zorgt ervoor dat de haren niet stoppen met groeien en soms het zijn dat de volgende dag alweer de stoppels te zien zijn. Dit is vaak afhankelijk van het weer en de gezondheid van de huid. 

Het nadeel van scheren is dat de huid bij een al eerder gebruikt scheermes wat ruw en geïrriteerd aan kan voelen tot na een paar uur na de scheerbeurt. Omdat de haren afgesneden worden in plaats van uitgehaald, zal het haar weer aangroeien en als deze de verkeerde kant op gaan, kan dat leiden tot ingegroeide haren, die op hun plek weer leiden tot ontstekingen in de huid. 

Laten harsen

Dit is de wat grondigere variant van het ontharen. De haren worden door middel van een waxlaag met wortel en al uit de huid verwijderd, welke eerst helemaal moeten aangroeien voor deze weer te zien zijn op de arm. Er is dus langer resultaat te zien en hoe meer je op deze manier je armen laat ontharen, moet dunner en zachter de haren worden. 

De verdunning en verzachting van de haren is een direct gevolg van de periode dat de haren nodig hebben om aan te groeien, tegenover de tijd tussen de ontharing. Jonge, nog niet volgroeide haren zijn zachter en kleiner dan de haren die je liever niet in de zomer op je arm wilt hebben. 

Het ontharen van arm haar is niet zelf te doen, aangezien het met twee handen moet gebeuren. Een hand moet de arm strak houden terwijl de andere arm de wax strip verwijderd van de arm. Omdat er dus een extra arm nodig is om het hele proces te doen, is het aan te raden dit door een professionele beauty specialist te laten doen.

Meer voordelen van waxen

Naast het veel effectiever ontharen van de arm, het voorkomen van ingegroeide haren ontstekingen en geen irriterend gevoel aan de huid voor een aantal uur na de scheerbeurt, zijn er nog een aantal meer positieve bijwerkingen van het harsen van arm haar. We denken hierbij aan de verwijdering van dode huidcellen waardoor een jongere en beter verzorgde huid als resultaat van de waxbeurt overblijft.

De huid kan door het verwijderen van de dode huid weer beter ademen en hydrateren en dat levert weer gezondere armen op, welke de zon beter opnemen en dus gelijkmatiger bruin worden in de zomer.

Tegen de richting in

Armen zijn wat ontharing betreft ook een speciaal item. Omdat de haren op de arm niet in de lengte groeien, maar in de breedte, dient er meerdere keren wax aangebracht te worden om de hele arm te doen. Dit kan leiden tot een langere en wat gevoeligere procedure. Ook hier wordt net als de benen of het gezicht de haren tegen de richting in eraf getrokken. 

Arm haar laten verwijderen?

Scheren is makkelijk, maar als je voor een langere tijd van je armhaar af wil zijn, is het maken van een afspraak op mijn site maar een klik van je vandaan. Kijk dan ook snel op de contactpagina om middels een mailtje of telefoontje een afspraak te maken. Ook kun je de Treatwell knop gebruiken voor een afspraak bij mij in het salon.  Mocht je eerst wat vragen hebben, stel ze gerust. Hoe meer informatie ik heb, hoe beter ik een persoonlijk en unieke ervaring plaats kan laten vinden. 

Houdt er rekening mee dat een gewaxte arm na twee weken weer haar of stoppeltjes kan gaan vertonen. Wil je permanent van je haar ontdaan zijn, dient om de 4-6 weken een wax afspraak gemaakt te worden. 

-
Zoetermeer

La Bottega Beauty
Safarigeel 27
2718CL Zoetermeer

-
Contactgegevens

Tel: 06 23947726

× Hoe kan ik je helpen?