Benen harsen

Benen harsen

Benen laten harsen?

Tegenwoordig zijn haren op de benen, of het nu bij mannen of vrouwen, niet meer het ideale schoonheidsbeeld. De dames waren al volop aan het scheren en bij aan het houden, maar de mannen lopen nog wat achter op deze huidige trend.

Je moet er een snelle sport voor hebben als wielrennen, om je benen te ontharen lijkt wel, maar steeds meer mannen zien het nut en positieve functie van het harsen van benen. Er zitten wel degelijk voordelen aan het laten behandelen van je beenhaar. 

Full Grooming

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Regular Examination

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Styling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Waarom niet scheren dan?

Er is eigenlijk maar één- en dan een hele goede – reden waarom je je benen niet teveel moet scheren. Als je namelijk je benen maar af en toe bijhoudt, zal scheren helemaal zo erg nog niet zijn en zal je minder irritatie krijgen. De jeuk van nieuwe haartjes blijft zich echter wel voordoen, maar het is de irritatie van de huid tot een paar uur na het scheren die het niet fijn maakt.

Niet alleen heb je bij regelmatig scheren een gevoelige huid van het scheermes wat langs de huid trekt, maar je haar gaat sneller krullen bij regelmatig scheren en dat kan weer leiden tot ingegroeide haartjes die bij de volgende scheerbeurt in de huid achter blijven. Deze kunnen behoorlijk irritant zijn. 

Waarom juist wel waxen?

Er zitten heel veel voordelen aan het waxen van je benen. We hebben net er al een genoemd, maar het ingroeien van pijnlijke haartjes in je huid, die bij niet verzorgen ontstekingen kunnen veroorzaken, bestaan gewoon niet meer na een waxbeurt. 

De dode huidcellen worden tijdens een wax behandeling mee van de huid afgehaald, waardoor alleen de goed strakke en jonge huid overblijft. Tijdens de behandeling zal het wel wat gevoeliger zijn dan scheren (als je een nieuw scheermes gebruikt natuurlijk), maar uiteindelijk zal de verzorging van de benen met wax minder pijnlijk aanvoelen in de uren na de behandeling.  Het resultaat is dus een zachtere beter uitziende huid. 

Meer voordelen van waxen

Ik zal niet onder banken of stoelen steken dat de wax de eerste keer wat vreemd aan kan voelen en allerminst comfortabel aanvoelt tijdens het wegtrekken van de wax strip. Dit heeft ermee te maken dat de haartjes in je benen nog volgroeid zijn en zijn maximale kracht in de been huid kan gebruiken om vast te zitten. 

Ik leg een waxlaagje over de behaarde huid heen, laat deze een beetje afkoelen, zodat de haren goed in de wax kunnen gaan zitten. Daarna pak ik een trek strip en lijm deze op de wax die nog een beetje vloeibaar is en wacht tot deze af is gekoeld en vast zit op zowel het been als de trek strip.

Met een snelle beweging trek ik de stip van je been af in tegengestelde richting van de haargroei, zodat je zo min mogelijk last hebt van de ontharing. Mochten er nog haren over zijn gebleven, zal ik snel erachteraan de wax weer aanbrengen (die nog steeds plakt) en hem er nog een keer vanaf trekken. 

Zo heeft de huid namelijk meer tijd om van de ruk aan de huid te herstellen en dat is alles wat je nodig hebt om een mooie been huid te krijgen, zonder haar.

Wil jij ook mooie schone en gladde benen?

Maak dan snel een afspraak middels het contactformulier, het telefoonnummer op de site of de Treatwell afspraak knop die te vinden is op de site. Ik zal altijd een op maat gemaakte behandeling plaats laten vinden, welke af is gestemd op de wensen van de cliënt. Voordat je begint bij ons, is het belangrijk om van tevoren goed geïnformeerd te zijn over de behandeling.

-
Zoetermeer

La Bottega Beauty
Safarigeel 27
2718CL Zoetermeer

-
Contactgegevens

Tel: 06 23947726

× Hoe kan ik je helpen?