Bilhaar Harsen

Bilhaar Harsen

Eens in de zoveel maanden komt die tijd weer dat men meer van elkaars lichaam wil zien en wil laten zien. Meestal in de zomermaanden als we lekker op het strand of aan het zwembad gaan liggen. Het zijn meestal de goed uitgelijnde lichamen die zich het van de beste kant laten zien, maar daar hoort wel een bepaalde verzorging bij. 

Een van deze behandelingen is het harsen van de bilharen. Niemand wil als deze op het strand loopt namelijk kijken naar een harige kont en met regelmatig harsen is dit de voornaamste oplossing voor het haren probleem op het achterwerk.

De eerste beschrijving en bewijs van waxen is volgens archeologen al meer dan 20.000 jaar oud. Toen werden er echter scherpe stenen of schelpen gebruik, wat meer weg had van scheren als het compleet verwijderen van haren. Gelukkig zijn we tegenwoordig wat geciviliseerder, maar het hele concept bestaat nog steeds en zal nog lang bestaan in de strijd naar een mooi en glad lichaam. 

Full Grooming

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Regular Examination

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Styling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

De voordelen van waxen

Er zitten als we spreken over lichaamsverzorging heel vele voordelen aan het harsen van bepaalde lichaamsdelen en het achterwerk is daar geen uitzondering op. Buiten het feit dat het er voor de aankijkende beter en verzorgder uit ziet, is het ook nog vele male hygiënischer en makkelijker bij te houden. 

Het zorgt voor een schoner gevoel en een van de belangrijkste feiten buiten het strandseizoen, het kriebelt minder, als je het eens in de zoveel tijd bij laat houden. 

Een ander voordeel van waxen, is dat je geen stoppels meer hebt net als bij scheren, omdat de haartjes er vanaf de wortel mee uitgetrokken worden, waardoor het ook langer duurt voordat de haren terugkomen. Bij scheren motiveer je haren ook om weer sneller aan te groeien.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je wilt beginnen van het vrijhouden van haar op de billen, is het belangrijk eerst een afspraak te maken. Zodra de datum is aangekomen van de afspraak, zal men het te ontharen oppervlak eerst goed schoonmaken. Er wordt overigens wel verwacht dat men aan de persoonlijke hygiëne heeft gedacht voordat je met de billen bloot gaat. 

Als er bepaald is wat de dikte van de beharing is, zal er een bepaalde keuze van harde wax gekozen worden. Dit hangt af van de dikte van de haren en zorgt ervoor dat alles beter aan de haren hecht. 

Er zullen strips over de verwarmde en aangebrachte wax worden gelegd, die ook weer aan de wax hechten. Daarna, als de wax wat afgekoeld is, zal er tegen de richting van de haargroei de strip met snelle bewegingen eraf getrokken worden en als het goed is, komen alle haren meteen mee van de billen. Zo niet, zal er nog een poging gedaan worden, tot alle haren van de billen zijn verwijderd.

De eerste keer zal minder aangenaam zijn omdat de haren goed in het vel zitten. Het menselijk lichaam heeft haren op bepaalde plekken om het van UV-straling en schades van buitenaf te beschermen, dus moeten deze haren goed vast zitten. 

Na verloop van een aantal behandelingen om ervoor te zorgen dat er het hele jaar rond geen beharing meer op de billen komt, zul je merken dat het steeds minder pijnlijk wordt om deze haren te verwijderen. Dit heeft ermee te maken dat het meer tijd nodig heeft om zich weer compleet te “vestigen” als dat er tijd tussen de behandelingen zit. Hierdoor blijven de haren dunnen en zullen ze makkelijker te verwijderen zijn dan de voorgaande keren. 

Daarnaast zul je ook aan het wax gevoel gaan wennen en zal het allemaal normaal worden om een prikkeling te voelen als de strip met een ruk verwijderd wordt.

Combineren met andere behandelingen

De prijs van deze behandeling is gebaseerd op de mogelijkheid deze te combineren met de armen, benen, oksels of de Brazillian wax, voor een algehele ontharingsbehandeling, waarmee het totale schone en hygiënische gevoel gecreëerd wordt. Ben je nog niet zeker of waxen iets voor je is, begin dan bij het gezicht om meteen het meeste resultaat te zien van de ontharingsbehandeling. 

Voor deze totaalbehandeling sta ik ook open, maar vanzelfsprekend, zal hier wat meer tijd voor vrijgemaakt moeten worden. Een afspraak met ruime tijd is dan ook meer dan welkom. Een van de kenmerken van het salon is cliënten de beste behandeling geven, welke is afgestemd op de wensen van de cliënt, dus ook met andere behandelingen als wimper extenties is een ontharingsbehandeling te combineren. 

Een afspraak maken

Ben je geïnteresseerd geraakt in een behandeling of wil je er meer over weten, neem dan contact met me op via het contact formulier of het telefoonnummer op de contactpagina, of de Treatwell afspraak knop. Ben je niet zeker of je mij moet kiezen voor deze specifieke behandeling? Ik maak specifieke behandelingen op basis van het gesprek en afspraak, voor dat unieke gevoel, wat iedereen zou moeten kunnen ervaren na een schoonheidsbehandeling. Voor verdere verwijzing, raad ik aan de reviews te lezen die men over mij en mijn vakkundigheid heeft geplaatst.

Houdt er rekening mee dat het beste resultaat van ontharing op langere termijn geboekt kan worden door meerdere behandelingen. Om het optimale resultaat te krijgen, moet je je ongeveer eens in de 4 tot 5 weken laten ontharen. De haren zullen licht te zien zijn na een week of twee na de behandeling, maar zijn nog niet zo volgroeid dat deze verwijderd kunnen worden.

-
Zoetermeer

La Bottega Beauty
Safarigeel 27
2718CL Zoetermeer

-
Contactgegevens

Tel: 06 23947726

× Hoe kan ik je helpen?