Oksels harsen

Oksels laten harsen?

Iedereen heeft een andere mening over persoonlijke verzorging. Zolang je je persoonlijke hygiëne goed bijhoudt, maakt het niet of anderen het wellicht niet aantrekkelijk vinden. Vroeger had iedereen oksel haar en dit is voor ons door evolutie bepaald. 

We hebben het allemaal, of we van het mannelijk of vrouwelijk geslacht zijn en vrijwel iedereen vindt het vervelend te hebben. Daarnaast past het natuurlijk ook niet meer bij het schoonheidsbeeld, wat we mogen aanschouwen op de stranden in de zomer.

Full Grooming

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Regular Examination

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Styling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget libero vel metus vehicula pulvinar. Sed lobortis mi nec leo

Read More

Zwakke huidplekken

Van nature is het okselhaar net als veel behaarde plekken, een bescherming voor de wat zwakkere huid. Meestal is haar te vinden op plekken waar de huid wat dunner is en makkelijker kan beschadigen. 

In het geval van de oksels is dit transpiratie wat ervoor gezorgd heeft dat er beharing is ontstaan. In transpiratie zitten zouten die de huid kunnen beschadigen. Het haar zorgt ervoor dat het zout aan de haren komt te zitten en zo wegblijft van de gevoelige huid.

Vandaag de dag hebben we hele goede verzorgende vervangers als crèmes en deodoranten, die niet alleen lekker ruiken, maar de huid ook verzorgen. Technologisch gezien, is het haar op bepaalde plekken gewoonweg niet meer nodig. De menselijke evolutie ligt gewoon een paar honderdduizend jaar achter. De enige conclusie is de oksels harsen.

Oksels harsen, niet scheren

Vooral net als op plekken als de bikinilijn en de schaamstreek, zijn de oksels erg gevoelig na een scheerbeurt met een scheermes wat voor een tweede keer gebruikt wordt. Haartjes kunnen ingroeien en dat leidt weer tot aardig vervelende ontstekingen. Haren die weer goed aangroeien gaan jeuken tot ze een bepaalde lengte hebben en dat is ook vervelend. Om over de stoppels nog maar niet te praten. 

Elke uitdaging moet je bij de wortels aanpakken, dus ook het oksel haar. De enige manier om dit te doen is het harsen. 

Hoe doe ik dat?

Omdat er groei richting in een oksel zit, is het een kwestie van even schoonmaken voor een betere grip van de hars. Daarna smeer ik een laagje hars op de oksel en het haar en trek het er met een snelle beweging vanaf. 

Blijft er nog wat over, dan gebruik ik de strip nog een keer om de rest van het haar te verwijderen. 

Ook hier komt de beharing rond een week of 2 á 3 weer terug en na een week of 5 kan deze weer verwijderd worden. Een van de grote voordelen van oksels harsen, is dat het haar geen overtollige transpiratie kan vasthouden. Hierdoor verbeterd de hygiëne en zijn er minder “luchtjes” te ruiken zijn voor de persoon die naast je loopt. Het is er echter wel, dus bijhouden is nog steeds een must. 

Een ander voordeel is de verwijdering huidschilfers en cellen, die zeker op die plek niet altijd even goede geuren kunnen afstaan. Dit is ook een van de vele redenen dat lijflucht op plekken als oksels wat sterker ruiken. 

De haren komen na ongeveer 3 weken weer terug. Deze 3 weken zijn voor de oksels benodigd om haarzakjes aan te maken met jonge haren. 

De eerste keer je oksels harsen zal niet ongevoelig zijn vanwege de dunne huid waar de haren in zitten. Zodra je voor herhaling terug komt, zal de gevoeligheid van de behandeling ook verminderen.

Dit komt doordat de haren geen tijd meer krijgen om te volgroeien. Als een haar dunner is, zal deze minder weerstand en gevoelig zijn als de voorgaande keer. 

Wil jij ook schonere en hygiënischere oksels?

Je kunt het me laten weten door middel van het contactformulier op de pagina of een telefoontje, waar het nummer ook op de site staat. Via de Treatwell knop op de pagina kun je ook een persoonlijke behandeling inplannen. 

Alle behandelingen die ik doe, zijn persoonlijk en compleet aangepast op de wensen van de cliënt. Met deze methode wil ik het unieke beauty gevoel als specialist in het vak overbrengen naar de persoon die in de stoel ligt.

-
Zoetermeer

La Bottega Beauty
Safarigeel 27
2718CL Zoetermeer

-
Contactgegevens

Tel: 06 23947726

× Hoe kan ik je helpen?