Wat is een plasma pen en hoe werkt deze?

Wat is een plasma pen en hoe werkt deze?

Een plasma pen, ook bekend als een fibroblast pen of een plasmatische Phi ion pen, is een medisch apparaat dat plasma gebruikt om de huid direct zichtbaar strakker te maken en te liften. Ook wel een plasma lift behandeling genoemd. Plasma is geïoniseerd gas dat elektronen bevat.

Wanneer de naald van de plasma pen in contact komt met de huid, creëert hij een elektrische boog. Deze elektrische boog produceert warmte, waardoor de moleculen in de huid worden afgebroken. Dit proces staat bekend als ionisatie en is een revolutionaire techniek.

De warmte van de pen zorgt ervoor dat de huid samentrekt en strakker wordt. Het resultaat is een gelifte, strakkere huid met minder rimpels. De pen kan worden gebruikt voor het gezicht, de hals en het lichaam.

De pen kan worden gebruikt om rimpels, lijnen en slappe huid te behandelen. Het kan ook worden gebruikt om het uiterlijk van littekens en striae te verbeteren.

Plasmatische pennen zijn veilig en effectief. Ze bieden een minimaal invasief alternatief voor chirurgische behandelingen. Er is geen hersteltijd na een behandeling met een plasma-pen. Na de behandeling kunt u enige roodheid, zwelling en blauwe plekken ervaren, maar dit zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen. 

Hoe werkt een plasma pen? 

Een plasma pen werkt door vlak boven de huid warmte af te geven aan de huid via een elektrische boog. Deze elektrische boog wordt geproduceerd door een naald die in contact komt met de huid. De warmte van de pen zorgt ervoor dat de huid samentrekt en strakker wordt. Doordat de huid samentrekt, verminderen rimpels en lijntjes.

Het resultaat is een gelifte, strakkere huid met minder rimpels.

Voor welke behandelingen gebruik je een plasma pen?

De pen kan worden gebruikt voor het gezicht zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie en rondom de ogen, de hals en het lichaam om rimpels, lijnen, verslapte huid, littekens en striae te behandelen. Je kunt overtollig huid verwijderen zonder operatie. Het is veilig en effectief met minimale bijwerkingen. Er is geen hersteltijd na een behandeling met een plasma-pen. De voor- en nadelen van een plasma behandeling kun je hier lezen.

Hoeveel plasma pen behandelingen kan en mag ik ondergaan?

Een plasmabehandeling is een veilige manier om langdurige resultaten te bereiken. U kunt de procedure zo vaak ondergaan als u wilt, met een interval van 10 tot 12 weken tussen de behandelingen. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na ongeveer 12 weken, wanneer uw huid elastine en collageen heeft aangemaakt.

Zelf een plasma pen kopen of liever een beauty expert raadplegen?

Hoewel het aantrekkelijk is om zelf een plasma pen zoals de Fibroblast aan te schaffen en thuis aan de slag te gaan wordt dit niet aangeraden.  De pen is een medisch hulpmiddel dat voorzichtig moet worden gebruikt. Er kunnen zich complicaties voordoen als het apparaat niet correct wordt gebruikt. Het is altijd het beste om te overleggen met een gediplomeerd dermatoloog of plastisch chirurg om de veiligheid en de juiste techniek te garanderen 

Als u geïnteresseerd bent in een behandeling met een plasma-pen, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een afspraak!

Bent u een goede kandidaat voor een behandeling? 

Uit onze ervaring blijkt dat de meeste mensen goede kandidaten zijn voor een behandeling met een plasma pen. Als u zich zorgen maakt over fijne lijntjes, rimpels of huidverslapping, dan bent u wellicht een goede kandidaat voor een behandeling met een plasmatischepen. Als u littekens of striae hebt die u wilt verbeteren, dan bent u wellicht ook een goede kandidaat voor een plasma lift behandeling.

Om erachter te komen of u een goede kandidaat bent voor een behandeling met een plasma pen, kunt u vandaag nog een afspraak maken voor een consult om meer informatie in te winnen over de mogelijkheden bij uw wensen.

Tot slot. 

Een plasma pen is een medisch apparaat dat plasma gebruikt om gas te ioniseren en een vlamboog van elektriciteit te creëren. Deze stroom boog produceert warmte, waardoor de huid strakker wordt en rimpels verminderen. Het resultaat is een gelifte strakke huid met minder rimpels!

Deze pen kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam met inbegrip van gezicht, hals, en borst. Het heeft vele voordelen zoals niet-chirurgische, effectief, en minimale bijwerkingen. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie, neem dan vandaag nog contact met ons op of maak een afspraak via de afspraken module op onze beautysalon homepage.

× Hoe kan ik je helpen?